"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


sâmbătă, 4 iunie 2011

Vizualizarea

Cu toate ca primim foarte multe informatii, vizual, noi percepem si retinem mai putin.Vizualizarea este si o modalitate de a intregi o imagine, o traire.

Cand iti doresti un lucru, vizualizarea te ajuta. Nu vorbesc doar de lucrurile materiale ci si despre traire.
Iti doresti o strare de vitalitate si de buna dispozitie? O poti vizualiza. O poti trai.
Daca vei spune "nu pot", "nu functioneaza", "e pura fantezie", iti refuzi posibilitatea de a incerca.
Inchide ochii pentru cateva minute si ofera-ti un dar. Darul vizualizarii.

Alege elementele care iti plac din natura flori, roci, arbori, pasari, delfini si care iti dau un sentiment deosebit. Alege copaci, stejari, artari, alege stanci de munte, rauri curgatoare, alege creioane colorate si o coala pe care poti desena prin vizualizare.
Vizualizeaza-te scluptand sau construind...


Eu ma simt bine in natura. Si aleg sa vizualizez elemente ale naturii.

Inchid ochii si vizualizez un camp. Un lan de grane, de un verde proaspat cu spice ce se leagana in bataia vantului. este ca un concert ca o melodie ce se canta deasupra lanului. Cum vantul se strecoara prin grane si devine vizibil. Simt mirosul de pamant, udat de ploaie si de verde. Simt mirosul prospetimii.
Vizualizez miile de grane ce se inalta cu fiecare zi. Vad in fiecere spic, boabele de grau. Vizualizez acest potential imens.
Simt acest potential imens si in inima mea si simt bucurie. Simt cum acest verde imi imbogateste fiinta, imi da curaj si vitalitate. Aduc acest verde si in inima mea.
O aduc prin traire. Prin emotie si prin sentimentele ce le traiesc in timp ce vizualizez.
Alerg prin grau cu bucurie. Simt miros de rapita si vad florile ei mici si galbene. Un galben luminos, un galben ce se intinde pana la orizont.
Traiesc frecventa acestor culori de verde si galben cu toata fiinta. Simt cum soarele ma incalzeste. Aduc aceasta caldura si in fiinta mea. Si simt cum radiez caldura.
Vantul de pe cararile lui imi aduce un miros de liliac. Vizualizeze florile mici albe si violet stranse intr-un buchet. Aceasta mireasma o aduc si in mine. Mintea si sufletul meu pastreaza aceasta imagine. Aduc frumusetea si puritatea primaverii si in sufletul meu.
Vizualizez finetea frunzelor de liliac si a nervurilor. Zaresc cate un mac in lanul de rapita si mi se par ca niste buburuze intr-o mare de galben. Simt cum albinele trec in graba, le aud zborul si simt miros de polen.
Este primavara. Este primavara si in sufletul meu.
Deschid ochii si ma simt imbogatita.
Binenteles acest exercitiu de meditatie, de vizualizare nu inlocuieste o experienta de a fi intr-un lan de grau, intr-o padure, langa un lac. De a simti si de a sta in natura. Insa e un exercitiu care te ajuta cand te afli intr-o pauza la birou, la scoala. Cand esti in iarna si simti dorul primaverii.


Vizualizarea e o modalitate prin care poti retrai anumite emotii. In vizualizare nu ne folosim doar de emotii cunoscute si de experiente traite. Poate n-ai alergat niciodata intr-un lan de grau dar poti vizualiza.

Ne gandim aici, la cei care au facut mari descoperiri. Ei au avut in permanenta rezultatul final in minte. Vizualizarea permanenta. Atentia si focusarea tuturor resurselor pe aceea vizualizare.


Daca simti in acest moment o chemare din interiorul tau, vizualizeaz-o. Vizualizeaza-te cu toate detaliile.
Fi atent si ramai pentru cateva clipe in acea vizualizare.


Daca iti doresti sanatete, vizualizeaza-te ca fiind sanatos. Simte ca esti sanatos. Daca ai uitat senzatia cum e sa fi sanatos, ascultati vocea interioara, aminteste-ti de cand erai copil sau perioada cand erai in forma. Sau asculta-i pe cei ce iti vorbesc despre sanatate.  Asculta-i pe cei sanatosi. Cunoaste si cauta sa te informezi si foloseste-te de aceste informatii. Alege sa fi!
 Frecventa se schimba.Simti asta?



Daca iti doresti o relatie. Vizualizeaza-te in relatia respectiva. cu toate detaliile cu toate amanuntele. Iti doresti o relatie armonioasa in care sa evoluezi, vizualizeaza-te astfel. Vizualizeaza-te in relatia in care ti-o doresti nu intr-o relatie oarecare. Coloreaza aceasta relatie, simte ca esti acolo, vorbeste despre ea, canta despre ea. Iti doresti iubire, asculta despre iubire asa cum o concepi si cum ti-o doresti. Traieste iubirea si ofera iubirea. si fi deschis sa o primesti.
Traieste!



Fotografii si text: Diana Pamfil


***

"Motivul pentru care vizualizarea este atat de puternica este ca, prin crearea imaginilor mentale, vazandu-va ca si cum ati primit deja ceea ce doriti, generati ganduri si sentimente de recunostinta.
Vizualizarea este pur si simplu un gand puternic concentrat in imagini si genereaza sentimente la fel de puternice. Atunci cand vizualizati, emiteti acea frecventa puternica in univers. " Rhonda Byrne

" Atunci cand vizualizati, cand acea imagine se desfasoara in mintea dumneavoastra, concentrativa intotdeauna doar spre momentul final" Mike Dooley

" Este ca o experienta holografica- atat de reala in acest moment..." Dr. Joe Vitale

"Noi toti avem mai multa putere si mai multe posibilitati decat ne dam seama, iar vizualizarea ete una dintre cele mai mari puteri ale noastre" Behrend G.

3 comentarii:

  1. Superba vizualizarea ta! Multumesc pentru ca ai impartasit din ea! Imi pare bine ca te-am descoperit!
    O saptamana fabuloasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai văzut, recent, un lan de grâu în bătaia vântului?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,de ceva vreme vad si "privesc" in fiecare zi lanuri cu grau, orz, rapita :-) Ultimele fotografii sunt de acum 2 zile.Exprim din ce traiesc.
    Ti-am raspuns la intrebare?

    RăspundețiȘtergere