"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


luni, 9 august 2010

Usturoiul si ardeiul iute


Usturoiul

Usturoiul este cunoscut inca din antichitate pentru calitatile sale. In 1858, Luis Pasteur descopera proprietatile virale ale usturoiului. Usturoiul este folosit in gastronomie. Traditia populara are nenumarate leacuri in ceea ce priveste usturoiul.

In Evul Mediu, doctorii se aparau de bolile infectioase, purtand o masca imbibata cu usturoi si plante aromatice.

Mitologia are nenumarate "intamplari" ce aminteste de efectele miraculoase ale usturoiului. Piramidele au fost construite si cu ajutorul usturoiului care ii fereau pe muncitori de boli. Acesti muncitori din Egipt consumau zilnic cate un catel de usturoi. Herodot a descifrat hieroglifele de pe piramide in care se aduceau laude usturoiului. In Sicilia usturoiul este folosit pentru deochi. Iar in Grecia capatanele de usturoi sunt legate cu fir de ata rosie pentru a alunga raul. Imaginatie sau nu, povesti sau adevaruri, mit sau realitate, usturoiul este atat condiment cat si tratament :-)


Actiunea farmaceutica a usturoiului: garlicina si alicina ii da o puternica actiune antimicrobiana in faringite, infectii ale tubului digestiv, antiseptic intestinal, diuretic, vermifug, creste capacitatea de aparare antivirala si antimicrobiana, anticancerigen.


Indicat in afectiuni pulmonare, boli infectioase, astenie, bronsite cronice, echilibreaza grasimile din sange, gripa, hipertensiune arteriala, imunitate scazuta, tonic cardiac, tumori, ulcer varicos.


Reteta tibetana cu usturoi este cunoscuta inca de acum 5000 de ani. Recomandata de un calugar budist ca vindecand tumorile, si imbunatateste metabolismul. Reteta se prepara prin pisarea a 350 gr de usturoi, partea suculenta se pune intr-un vas cu 200ml de alcool de 96 de grade. Se inchide ermetic, se tine 10 zile la frigider. Se strecoara si se mai tine trei zile apoi se incepe tratamentul.

Aceasata cura dureaza 11 zile. Se pun un numar de picaturi dizolavate intr-un pahar cu lapte (conform retetei). Agreez mai mult apa, in locul laptelui si se administreaza inainte de cele trei mese.
1 zi, 2p/3 mese
2 zi, dimineata 4 picaturi, pranz 5, seara 6 picaturi;
Si se continua pana in ziua a 11, tot crescand picaturile cu fiecare masa, pana se ajunge la 25 de picaturi.

Acest tratament se poate repeta la interval de 6 ani.

Sunt nenumarate retete in ceea ce priveste usturoiul. Aceasta este o reteta pe care o agreez ca si mod de preparare cat si ca numar de zile, si cresterea treptata a cantitatii. Si binenteles este necesara raportarea acesei reteta la istoria sanatatii personale.
Ardeiul iute.
Contine capsaicina, substanta ce reduce febra si inflamatiile. Consumul in exces poate cauza arsuri, iritatii ale stomacului, ale sistemului digestiv, ulcer gastroduodenal.
Pudra de ardei iute uscat are cele mai mari proprietati de vindecare. Aceste proprietati se obtin prin uscare, pentru ca acizii sunt eliminati.
Este un bun stimulent al digestiei, contine vitamina C, B1, B2, PP, E, ulei eteric, enzime.
Stimuleaza circulatia sangelui, este util in gripa, regleaza tensiunea arteriala, intareste inima, arterele. Este util in caz de hemoragie urinara, dureri reumatice.
Este util pentru sinusurile congestionate. Este folosit pentru vindecarea ranilor,a infectiilor gingivale.
Cei cu afectiuni ale stomacului, cailor urinare este bine sa evite consumul de ardei iute.
Ardeiul iute actioneaza si la nivelul sistemului nervos, creand o stare de confort.
Tinctura de ardei iute actioneaza la nivelul radacini parului. Tinctura de ardei iute favorizeaza circulatia sangelui si activeaza metabolismul local. Se prepara din ardei iute uscat, tocat marunt, peste care se pune o cantitate dubla de alcool. Sunt nenumarate retete in ceea ce priveste tinctura de ardei iute.
Pentru cresterea parului se frictioneaza pielea capului cu tinctura de ardei iute si tinctura de usturoi, diluata in ceai. Se lasa sa actioneze 10-15 min apoi se spala. Tinctura de urzica, de brusture sunt deasemenea eficiente pentru caderea si regenerarea firului de par.
***
Ardeii rosii in Feng Shui sunt considerati un remediu pentru indepartarea ghinionului si a emotiilor in fata unor testari, atragand reusita. Usturoiul este un simbol pentru noile oportunitati. Este un simbol al bogatiei, sunetul lui fiind asociat cu sunetul bancnotelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu