"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery

joi, 25 martie 2010

Primavara vesnica in suflet"Primavara este pentru suflet un suras al infinitului." (Victor Hugo)

Primavara este mister. Este un mister ce se dezvaluie sufletelor noastre. Primavara este verdele. Verdele frunzelor, verdele ierbii, verdele ecoului ce-l avem in ceilalti. Primavara are soare in priviri si cand priveste spre pamant, sadeste narcise. Traiesc primavara! iar ecoul sufletului se face ascultat.
Primavara este o Sarbatoare. De Florii,crengutele de salcie au o semnificatie aparte. Este duminica cand martisorul purtat va fi agatat pe creanga unui pom inflorit sau pe un maces.Traiesti primavara prin traditii.


Primavara este plina de semnificatii. Simbolul primaverii este ghiocelul. Ghiocelul, acest vesnic simbol, ce deschide anotimpul si transcende timpul. Pastele coincide cu venirea primaverii. Pacea si puritatea sunt aduse de simbolul crucii, de ouale incondeiate, de graul incoltit si de ghiocei.
Traiesti primavara , prin simbolul ei si prin faptul ca primesti in sufletul tau Sarbatoarea de Paste.
Primavara inseamna prietenie! Prietenie si bucurie in a darui si in a primi frumoasele martisoare. E anotimpul cand vantul se imprieteneste cu arborii, cand picurii ploii se imprietenesc cu pamantul, cand roua diminetii reperezinta o binecuvantare pentru branduse.Imprietenindu-te cu natura traiesti primavara.

Primavara este o Imparateasa discreta si eleganta.Ce-si poarta mantia de flori imbinate in mod armonios. Este Imparateasa ce-si are ecoul in cantecul pasarilor continuind astfel, vesnica melodie a anotimpurilor.
Traiesti primavara cand te manifesti cu discretie si eleganta.

Primavara e acel vesnic inceput. In care tot ceea ce facem si simtim are un temei de bunatate si de crestere in raport cu noi. Renastem in sufletele noastre tot ce e mai frumos, odata cu venirea primaverii.
Traiesti primavara atunci cand fiecare inceput este inca un pas in aceasta bucurie imensa de a fi.


Primavara este simplitate.Parfumul si culoarea florilor sunt discrete. Verdele copacilor si arborilor se misca in bataia vantului. Verdele e un liant pentru sufletele fiintelor. Traind primavara, te manifesti cu simplitate.

Primavara este creatie si dezvoltare de potential. Primavara este manifestarea potentialului. Primavara semnifica preocupare pentru cultivarea pamantului, inseamna sadirea fiecarei seminte cu rugaciune si respect. Fiecare speranta prinde aripi prin rugaciune. Samanta sadita in pamant va creste potentialul de inflorire a sufletului tau. Primavara te invata sa traiesti in comuniune si intelegere pentru ca am fost saditi din aceeasi Iubire.

Manifestandu-ne asa cum suntem, traim primavara.

Primavara este o floare. Florile primaverii te incanta prin gingasia lor. Ele te determina sa te apropii mai mult de mama pamant, ele nu se inalta decat pentru a te determina sa te apropii si sa privesti spre pamant pentru ai vedea maretia!Traiesti primavara cand infloresti odata cu ea.

Primavara este daruire!Pamantul daruieste si transforma razele soarelui si picurii ploii in forme marunte de viata. Primavara aduce din trecut partea buna si infloritoare, care te face sa te bucuri de perezent si sa privesti cu incredere in viitor.
Daruind bucuria florilor, oamenilor, traiesti primavara.

Primavara e bucurie! Te bucuri de orice vietate, te bucuri de fiecare firicel de iarba, de fiecare fir de ghiocel. Pamantul insusi se bucura, tresare de bucurie si isi deschide porii prin rasaritul florilor. Resiratia pamantului este data de inspiratia cerului.
Sentimentele de bucurie te insotesc, cand traiesti primavara.
Primavara e viata! Urmele de viata si de vitalitate iau nastere odata cu incalzirea blanda a soarelui. Intreg potentialul de viata al naturii rasuna prin miresme, se resimte prin culoare si se inalta prin gingasie.
Te bucuri de viata, traind primavara.


"Nu iubi primavara, ci infatisarea unei anumite flori in care primavara s-a inchis; nu iubi dragostea, ci pe cel in care dragostea se intruchipeaza" (Antoine de Saint- Exupery).A cunoaste. A iubiInc-o data, iara si iaraa cunoste-nseamna iarnaa iubi e primavara.


A iubi-aceasta vinetare de departe-n mine.A iubi- aceasta vinetare de departe-n tine.


A cunoste. A iubi.Care-i drumul? Ce te-ndeamna?A cunoste- ce inseamna?A iubi- de ce ti-e teama?printre flori si-n mare iarba?


Printre flori si-n mare iarba,patima fara pacatene rastoarna-n infinit,cu rumare si ardoarede albine re-ncarnate.Inc-odata, iar si iara,a iubi e primavara.


(Primavara de Lucian Blaga)

Dedicata iubitului. In sufletul si actiunile lui dragostea si primavara se oglindesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu