"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


luni, 11 aprilie 2011

Sporeste norocul tau pe lume

"Cate cuvinte pozitive vei folosi, atat energie vei starni in tine.
Cuvantul este releu energetic.
Ne amintim de pictorul danez Kroyer: el este trantit la pamant de niste rivali abrutizati de invidie, care-l imobilizeaza si-l tarasc prin lut, si-i spun:
"Ne place sa te vedem tarandu-te artistu-le!"
Iar el a raspuns: "Acum eu nu ma tarasc, acum eu zbor!"
Acest mod de agandi restabileste echilibrul psihic zdruncinat de siluiri, si te mobilizeaza sa-ti exprimi fiinta si firea (simbolizata prin zbor, in sensul ca desavarsitul este si aici, si-n alta dimensiune).
Nu sunt vorbe, ci energii.Cuvintele sunt releu energetic. ele au atat putere cata ai rascolit prin ele.
Retinem expresia :"A induhovnici cuvinte".
Cei mai multi oameni, din firea lor, au tendinta spre gandirea pozitiva. comunitatile traditionale sunt structurate spre gandirea pozitiva.
Civilizatia nostra veche, de tip initiatic, cultiva gandirea buna.
Crestinismul este o religie initiatica, el se comunica prin cele 7 taine.
El cultiva gandirea inaltata.
Cele doua instince de baza sunt pozitive, pentru ca sunt indreptate spre viata. Dar trupul este supus caderii,prin excese si placeri.
Astfel legea intra in conflict cu trupul.
Exista persoane care au tendinta sa depoziteze launtric emotii negative. ele vad viata in negru. Ele au pierdut memoria binelui. Au numai memoria caderii. Raul de care iti tot aduci aminte mereu, este un rau hranit, dublat, triplat.
Acele persoane spun: "Am numai ghinioane, numai necazuri. Tot ce-i mai rau pe lume mi se intampla numai mie. Nu mi se da ce mi se cuvine. Lor le merge bine, eu n-am nimic, trudesc ca prostul, smulg, ma distrug, pe nimic. Mi se scarbeste de viata. "
Jeluirea, scancirea este un mod de a fura energie de la altul. Cei ce se jelesc fura energie si risipesc energie.
Mentalul lor parca are un filtru care selecteaza doar motive si jale. Nu au memoria binelui.
Mintea trebuie purificata de aceste tendinte. Prin schimbarea gandului de la minus la plus. Cauta partea buna a contextelor rele. Caci raul naste binele si binele naste raul.
Daca ai 99 de motive de disperare si doar un singur motiv de multumire, sprijina-te pe acela.
Unii se compara cu altii si asa apare invidia, ciuda.
Este un semn de gandire negativa. Compara-te cu alti atunci cand din comparatie rezulta o stare sufleteasca buna, o mobilizare psihica.
Marea cunoastere este alta decat informationala. O numim revelatorie. Saltul de la informational la revelatoriu se produce nu prin cuvinte, ci prin extinderea spontana a mentalului.
Atunci ai acces la cele doua memorii- cea launtrica si cea exterioara omului- si acolo se afla cunoasterea de la sursa firii. Calea revelatorie.
Dupa acest eveniment, nu mai esti la voia oarbei sorti. esti ocrotit. Esti inrudit cu izvorul norocului. Sporeste norocul tau pe lume. Norocul este un alt nume al harului. Este numele popular al imparatescului HAR"
extras din "Terapia destinului" de Vasile Andru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu