Rubarba este o leguma mai putin cunoscuta la noi, care e bogata in vitaminele B1, B2, C. Contine proteine, acid lactic, citric, ulei volatil.
Giurgiu Eugen, doctor in biochimie recomanda rubarba ca remediu in bolile de rinichi si de stomac. Sunt rezultate bune si in paraziti intestinali, astenie si digestie dificila.
Alte recomandari: febra, indigestie, constiipatie, nevralgii, scade colesterolul si curata ficatul.
Asa se prezinta rubarba ca in fotografie...era planta cea mai mare din gradina. Aceasta pentru ca a fost plantata cu cel putin doi ani in urma, cred ca mai mult de 2 ani. Abia astepam sa vad ce planta e cu frunze asa mari mari...Cand papadia dadea in floare ea se prezenta impunatoare printre ele. Nu banuiam ca dupa siropul de papadie va urma gemul de rubarba :-)
Este utilizata cel mai des in gastronomia engleza fiind considerata cand leguma cand fruct.
In trecut rubarba era folosita ca medicament si ca planta ornamentala,acum ea este folosita in alimentatie
Rubarba are 16 Kcal si este bogata in fosfor, potasiu, zinc si vitamine. Utila si in tratarea anemiilor. Este antiinflamatoare. Se foloseste la deserturi la acrirea ciorbelor si se recolteaza in luna mai, iunie.
De cules pe roua, e ceea mai benefica "baie" in natura.
Reteta:
1 Kg de rubarba
1/2 Kg zahar brun
Lime (ingredient adaugat de Sufletul drag)
Baton de vanilieSe curata rubarba de partea atoasa se taie cuburi si se pune la fiert, se foloseste in combinatie si cu alte fructe pentru consistenta mai buna.
Pofta buna!
Pofta buna!
ma bucur mult ca am reusit sa aflu tainele rubarbei! ...si astept mai multe din intelepciunea plantelor.
RăspundețiȘtergereFoarte interesant si accesibil articolul tau!
RăspundețiȘtergereAstazi am gasit la Kaufland rubarba si am cumparat pentru o prajitura si gem, iar retetele si modul de preparare le voi posta pe blogul meu cu specific culinar. In deschidere asi vrea sa preiau, daca esti de acord si articolul acesta, cu link spre blogul tau.
Cu speranta ca voi primi acceptul pentru preluarea articolului, iti doresc toate cele bune!
Ai acordul meu Geta, cu siguranta prajitura e gustoasa :-)
RăspundețiȘtergere