"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


sâmbătă, 18 iunie 2011

Iubirea

"Iubirea este o experienta a inimii care odata realizata nu poate sa nu fie...


Ganditi-va la iubirea care se afla in voi ca si cum ati fii un copac in floare. Bobocii sunt floarea compasiunii, floarea daruirii altruiste, floarea generozitatii, floarea fericirii interioare. Numai cand aceste flori sunt complet inflorite, noi traim experienta a ceea ce este iubirea si ajungem sa intelegem ce inseamna ca Spiritul se manifesta in noi si prin noi...


Iubirea este o forta vitala, ea este un act creator. ..
Iubirea este ceea care picteaza toate tablourile, care inspira toate poemele, care creeaza linii melodice....



Pe masura ce cautam sa dezvaluim zilnic experienta sacra a iubirii, iubirea pe care o atragem in viatile noastre sporeste.



Florile care infloresc in fiecare persoana, care-si au radacinile in centrul fiecarei inimi, sunt masura echilibrului Universului. Universul este echilibrat pe baza actiunilor noastre de iubire.
Aceste flori urmeaza sa ne ajute la conectarea mai profunda cu sinele nostru natural si iubitor si in a devenii un catalizator pentru intreaga trezire spirituala a vietii.Masura iubirilor noastre trecute, sau actuale este direct proportionala cu iubirea pe care ne-o oferim noua insine.




Lumina iubirii straluceste deasupra tuturor. Prin iubire nu inteleg iubirea mea sau iubirea ta, ci iubirea noastra, caci a noastra inseamna a mea si a ta impreuna."


W.Longfellow

***

“Calea este iubirea, si calea este inteligenta.
Inteligenta capului nu este deloc inteligenta; ea este calitatea de a fi bine informat. Adevarata intaligenta este inteligenta inimii. Capul este doar un acumulator. El este vesnic vechi, niciodata nou, niciodata original. Daca tu crezi ca aste este toata viata ta…N-ai sa cunosti niciodata frumusetea simtirii, n-ai sa cunosti niciodata binecuvantarile inimii. Nu vei cunoaste niciodata harul care coboara numai in inima, dumnezeirea care intra numai in inima. Nu vei cunoaste niciodata rugaciunea, nu vei cunoaste niciodata poezia, nu vei cunoaste niciodata iubirea.
Inteligenta inimii aduce poezie in viata ta, iti invata pasii sa danseze, iti face viata o bucurie. Te face capabil de iubire. Viata este a inimii. Viata poate creste numai in inima.Tot ceea ce e , tot ce este cu adevarat importantant vine din inima. Inima este centrul, capul este doar periferia. Viata traita cu capul este o viata mecanica.
A trai cu inima si a te folosi de cap ori de cate ori este nevoie inseamna inteligenta. Dar centrul, stapanul, se afla in miezul finite tale.
Adevarata inteligenta este cea a inimii. Ea nu e intelectuala este emotionala. Nu seamana cu gandirea, seamana cu simtirea, este iubire.
Iubirea are inteligenta ei, felul ei de a vedea, de a percepe, felul ei de a intelege viata, felul ei de a patrunde in misterul existentei.
Cand iubirea si inteligenta se intalnesc, se creeaza un spatiu in care tot ce este cu putinta omului poate deveni realitate. E nevoie de o inteligenta iubitoare. Inteligenta singura devine intelectuala, iubirea singura devine sentimentalism, dar inteligenta iubitoare nu devine niciodata intelectuala sau sentimentalism. Ea iti confera un nou gen de integritate, o noua cristalizare.”

OSHO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu