"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


duminică, 20 decembrie 2009

Shambala




"Shambala, este un centru paradisiac ascuns din muntii Asiei Centrale. Atat muntele lumii cat si copacul mitologic sunt imagini poetice ale unor caracteristici geografice ale Pamantului, care nu pot fi percepute decat pe calea clarviziunii, unica pentru Shambala.



Conceptia ca Terra este o fiinta vie, psihospirituala, cu trup, ce are o structura energetica, nu a fost recunoscuta de stiinta moderna si nici inteleasa...inca. Conceptul reuneste psihicul cu fizicul.



In unievers, inclusiv planeta noastra are nivelul ei de viata psihospirituala, constiinta si potential psihic, iar prin intermediul vietii religioase si a culturii spirituale omenirea poate interactiona cu lumea fizica.



O traditie a intelepciunii tibetane budiste sustine ca fiecare Buddha capata initierea in Shambala. Scopul initial al tuturor initiatilor este de a progresa indeajuns de mult incat sa ajunga in Shambala sau dea dobandi prin telepatia legatura cu mareel sau conducator.


Menirea Shambalei nu depinde de o anumita religie, ea le transcende pe toate, este vesnica. Ea este inima pamantului si va continua sa bata atat timp cat va exista pamantul.


Shambala este punctul de chiverniseala al balantei pentru planeta noastra. In Shambala, Arborele Vietii este un simbol sfant si universal. El rodeste fructele intelepciunii si ale vietii vesnice.


Shambala este prima garadina sfanta din regiunea samanilor siberieni de unde se extinde in toata lumea. Cine vrea sa intre este intampinat de pajisti verzi. Aici, si unde trupul sta, totul se misca, este viu, traieste, "calatorul" cu ajutorul viziunilor sfinte, distinge glasuri blande, vede glasuri solemne, si spirite binecuvantate."


 text L. Andronovici
pictura: Diana P

2 comentarii: