"Nu tot ce e natural e frumos" M. Eminescu

"Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi."
Antoine de Saint- Exupery


marți, 15 decembrie 2009

Legenda hindusa





















O legenda hindusa straveche, vorbeste despre o vreme cand toti oamenii erau
zei, dar intrucat au abuzat de divinitate lor, Brahma stapanul lor suprem, le-a luat acest dar.


Brahma, a chemat trei oameni intelepti pentru a-l ajuta sa se decida unde sa ascunda divinitatea oamenilor pentru ca acestia sa nu o mai gaseasca niciodata.

- "sa o ascundem pe cel mai inalt dintre munti", a spus primul intelept

-"nu, oamenii sunt mult prea indrazneti. Mai devreme sau mai tarziu unul din oameni va urca pe munte si o va descoperi"

- "mai bine sa o ascundem pe fundul oceanelor", a spus al doilea intelept;

-"haideti sa o ascundem in adancul pamantului" a spus cel de-al treilea intelept;

Dupa multe deliberari ei au decis sa ascunda divinitatea chiar in inima omului. "Nimeni nu se va gandi vreodata sa o caute acolo."
Si de atunci acolo a ramas ascunzatoarea divinitatii omului.

Intradevar oamenii au ajuns sa exploreze spatiile cosmice, adancimile oceanelor si ale pamantului, alergand de colo incoace pentru "a se descoperii pe sine". foarte putini se gandesc sa priveasca spre interior. Cand vom descoperii ca in interiorul nostru exista o prezenta divina, vom reusi sa scapam de convingerea ca "nu sunt decat un om", identificandu-ne cu o dimensiune superioara a constiintei.

Nimic din aceasta lume nu e mai misterios, mai complex si mai intim ca peisajul propriului tau suflet. Tu calatoresti singur prin el, ii urci culmile, ii cobori vaile, ai coborat singur in prapastiile sale intunecoase si te-ai odihnit pe pajistile lui luminoase. Ti-ai construit singur inchisorile dar si catedralele.

Chiar daca nu cunosti drumul pe care a apucat-o sufletul tau, tot ceea ce esti astazi este rezultatul direct al acestui drum.

Sufletul tau are secretele lui.
Unele din aceste ganduri si sentimente ascunse se dovedesc de multe ori a fi obstacole care te impiedica sa fi tu insuti.
Lucrurile se pot schimba.
Procesul creator al universului, nu are alt loc decat acele de a creea. Noi suntem cei care ne opunem lui, incercand sa-l oprim in loc, din cauza atasamentelor noastre fata de trecut. Constientizarea acestui proces este suficienta pentru a deschide calea marilor transformari.

M. Richard Jafolla

foto: diana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu